شروع درمان با آنتی بیوتیک های تجربی است و سپس با آماده شدن جواب کشت ادرار (معمولا عامل موجود در کشت ادرار همان عامل ایجاد پروستاتیت حاد باکتریایی است) می توان بر اساس آن عمل کرد:
۱. Tab ciprofloxacin 500 mg N = 60هر ۱۲ ساعت یک قرص به مدت ۶ هفته همراه مایعات فراوان مصرف شود.در بیماران با GFR<30 mL/min باید دوز تصحیح شود.در بیماران مبتلا به صرع و نیز بیمارانی که وارفارین و تئوفیلین مصرف می کنند با احتیاط مصرف شود.در بیماران مبتلا به کمبود G6PD احتمال بروز واکنش خونی وجود دارد.
Or Tab Levofloxacin 500 mg N = 30روزی یک قرص به مدت ۶ هفته.
Or Tab Co-Trimoxazole 800 mg/160 mg N= 60هر ۱۲ ساعت یک قرص به مدت ۶ هفته همراه مایعات فراوان مصرف شود.راش پوستی، کهیر و تهوع و استفراغ و اختلالات خونی از عوارض آن است. در صورت بروز دارو قطع شود.مصرف همزمان با وارفارین ممنوع است.
۲. Amp Ceftriaxone 250 mg IM N=1یک تک دوز سفتریاکسون عضلانی برای سوزاک (گنوره)
۳. Tab Azithromycin 500 mg N=2یک گرم آزیترومایسین خوراکی به صورت تک دوز برای کلامیدیاOr Cap Doxycycline 100 mg N= 14یا به طور جایگزین هر ۱۲ ساعت یک کپسول، برای مدت ۷ روز برای کلامیدیادر کودکان زیر ۱۲ سال استفاده نشود.
۴. Tab Acetaminophen 500 mg N=30هر ۴ تا ۶ ساعت یک عدد یا هر ۸ ساعت دو عدد همزمان (۱gr) با حداکثر میزان ۳ گرم در روز۵. Tab Naproxen 250-500 mg N=20در صورت نیاز هر ۱۲ ساعت یک عدد، توجه شود که برای استفاده مداوم از حداکثر روزانه ۱۰۰۰ mg بیشتر نشود.در بیماران با مشکلات قلبی بهترین گزینه است.Or Tab Ibuprofen 200-400 mg N=30در صورت نیاز هر ۴ تا ۶ ساعت یک عدد، توجه شود که برای استفاده مداوم از حداکثر روزانه ۲۴۰۰ mg بیشتر نشود.