۱. otic drop Glycerin pheniqe N=1روزی سه مرتبه، هر نوبت ۳-۵ قطره در هر گوش ریخته شود و برای مدت ۱۰-۱۵ دقیقه در همان وضعیت صبر کند؛ این کار را برای مدت ۳-۵ روز انجام دهد، سپس به پزشک مراجعه کند.نکته: استفاده بیش از ۳-۵ روز از این مواد توصیه نمی شود.
می توان به عنوان جایگزین از روغن زیتون و نرمال سالین نیز استفاده کرد.
در صورتی که هنوز محتوای سرومن در کانال گوش وجود داشته باشد، برای شست و شوی گوش با سرنگ یا ساکشن (توسط متخصص ENT) آماده می شویم.
وسایل مورد نیاز جهت شست و شوی گوش:سرنگ ۳۰ یا ۶۰ سی سیآب گرم با دمای مشابه بدن (حدودا ۳۷ درجه سانتی گراد) و ظرف رسیورکاتتر پلاستیکی ۱۸g (یا استفاده از سرنگ گاواژ به تنهایی)اتوسکوپ
بیمار را در وضعیت نشسته قرار داده و ظرف رسیور را زیر گوش بیمار قرار می دهیم، لاله گوش را به سمت بالا و عقب کشیده و سرنگ را تا مرز غضروف و استخوان در کانال گوش داخل می کنیم و محتوای آب گرم سرنگ را به سمت وفوقانی و خلف کانال گوش تخلیه می کنیم؛ پس از هر مرتبه شست و شو کانال گوش را نگاه می کنیم (بررسی پرده تیمپان و وجود سرومن در گوش).
در صورت بروز ناگهانی درد، وزوز، کاهش شنوایی، توع و یا سرگیجه شست و شو باید قطع گردد.
برای افرادی که در خطر اوتیت خارجی هستند مانند افراد مسن و دیابتی و نقص ایمنی آنتی بیوتیک/کورتیکواستروئید موضعی و تجویز می کنیم:۱.Otic drop Ciprofloxacin 0.3% N=1هر ۱۲ ساعت ۵ قطره داخل گوش برای مدت ۳-۵ روز۲.Otic drop Dexamethasone 0.1% N=1Or Otic drop Betamethasone 0.1% N=1هر ۱۲ ساعت ۵ قطره داخل گوش برای مدت ۳-۵ روز
در صورت پاره شدن پرده صماخ برای بیمار تجویز آنتی بیوتیک خوراکی (سیپروفلوکساسین ) انجام می دهیم، کانال گوش را خشک نگه داشته و بیمار را به متخصص ENT ارجاع می دهیم:Tab ciprofloxacin 500 mg N = 10هر۱۲ ساعت یک قرص مصرف شود و به متخصص ENT مراجعه کند.
نکته: مرطوب ماندن گوش می تواند سبب افزایش ترشح سرومن گوش شود و بیمار را مستعد عفونت گوش خارجی و تجمع جرم گوش کند.